freebieweb.punt.nl
onderdeel van Anja's Handwerkatelier webshop
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Patchwork Kerst
  STAP-VOOR-STAP
  foto's & beschrijving
   
  Benodigdheden:
   

  - luierinleg/vlieseline

  - patroontje klik HIER om te downloaden (uitprinten)

  - potlood/liniaal

  - 3 verschillende stofjes (bij dit voorbeeld roodprintje, groenprintje en effen rood)

  - spelden & klein naaldje

  - bijpassende garen

  - vulling
   
   
   

   
  Neem het patroontje en  de cijfers over op de luierinleg/vlieseline. Knip het patroontje uit met ongeveer een halve centimeter toeslag
   
   
   
   
   

   
   

  Knippen

  - roodprintje - nr. 1 een vierkantje stof (ca 2,5 x 2,5 cm)

  - groenprintje - nr. 2, 3, 4 & 5 een reep stof (ca 8 x 2,5 cm)

  - rood - nr. 6, 7, 8 en 9 een reep stof ca 8 x 3 cm)

  - kleur naar keuze voor de achterkant van het kussentje

  De breedte van de lapjes is ruim geknipt zodat je goed de spelden vast kunt maken de overtollige stof knipt dan ook makkelijker weg.

   
   
   

                                                 
   

  Spelden

  Leg het vierkantje (roodprintje) in het midden op nr. 1 van het patroontje en speld het vast.


   Blok nr. 1 & 2
   

  Naaien

  Leg de reep stof (groenprintje) voor nr. 2, 3, 4 & 5 met de verkeerde kant op de stof met de korte kant over de naad tussen blok 1 & 2 en speld het vast. 

   
   
   
  Naai met kleine stiksteekjes op het potloodlijntje tussen nr. 1 &  2 van het begin tot het einde.
   
   
   
   
   
   
   
  1. Sla de ondergrond (luierinleg/vlieseline)  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm  (Pas op!! niet de ondergrond mee afknippen.)  
   
   
   
   
   
   
   
   
   2.Vouw het lapje open
   
   
   
   
   
   
   
   
  3. Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond. 
   
   
   
   

  Blok nr 1 & 3
   
   
   
   
   
   
  Leg het afgeknipte strookje stof met de verkeerde kant op het lapje met de korte kant op blok nr. 1& 3.
   
  Naai met kleine stiksteekjes van begin tot einde op het potloodstreepje tussen blok 1 & 3 . 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Sla de ondergrond  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm (Pas op!! niet de ondergrond mee afknippen.)  
  Vouw het lapje open . Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond. 
   
   
   
   
   

   Blok nr 1 & 4
   
   
   
   
   
   
  Leg het afgeknipte strookje met de verkeerde kant op het lapje met de korte kant op blok nr. 1 & 4.
  Naai met kleine stiksteekjes van begin tot einde op het potloodstreepje tussen blok 1 & 4 . 
   
   
   
    
   
  Sla de ondergrond  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm (Pas op!! niet de ondergrond mee afknippen.)   Vouw het lapje open . Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond. 
   

   
  Blok nr 1 & 5
   
   
  Leg het afgeknipte strookje met de verkeerde kant op het lapje met de korte kant op blok nr. 1 & 5. Naai met kleine stiksteekjes van begin tot einde op het potloodstreepje tussen blok 1 & 5 .
   
   
  1. Sla de ondergrond  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm (Pas op!! niet de ondergrond mee afknippen.) 2.Vouw het lapje open .3. Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond. 
   
   

   
  Blok nr. 6 aan nr. 2 & 5
    
  Leg de reep stof (groenprintje) voor 5, 6, 7 & 8 met de verkeerde kant op de stof met de korte kant over de naad van blok 6 en 2 & 5 en speld het vast. Naai met kleine stiksteekjes op het potloodlijntje tussen nr. 6 en 2 & 5 van het begin tot het einde.
   
   
  Sla de ondergrond  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm. (Pas op!! niet de ondergrond mee afknippen.) Vouw het lapje open.  Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond. 
   
   

   Blok nr. 7 aan nr. 2 & 3
   
  Leg de reep rood  met de verkeerde kant op de stof met de korte kant over de naad van blok 7 en 2 & 3 en speld het vast. Naai met kleine stiksteekjes op het potloodlijntje tussen nr. 7 en 2 & 3 van het begin tot het einde.
   
   
   
  Sla de ondergrond  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm (Pas op!! niet de ondergrond mee afknippen.) Vouw het lapje open. Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond. 
   
   
   

   Blok nr. 8 aan nr. 3 & 4
   
   
  Leg de reep rood  met de verkeerde kant op de stof met de korte kant over de naad van blok 8 en 3 & 4 en speld het vast. Naai met kleine stiksteekjes op het potloodlijntje tussen nr. 8 en 3 & 4 van het begin tot het einde.
   
   
   
  Sla de ondergrond  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm (Pas op!! niet de ondergrond mee afknippen.) Vouw het lapje open. Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond. 
   
   
   
   
   

   Blok nr. 9 aan nr. 4 & 5
  Leg de reep rood  met de verkeerde kant op de stof met de korte kant over de naad van blok 9 en 4 & 5 en speld het vast. Naai met kleine stiksteekjes op het potloodlijntje tussen nr. 9 en 4 & 5 van het begin tot het einde.
   
   
  Sla de ondergrond  terug en knip de overtollige stof af tot ongeveer 0.5 mm (Pas op dus niet de ondergrond mee afknippen.) Vouw het lapje open. Strijk met je nagel of liniaal de naad goed open, speld het lapje vast en knip de strook recht af net buiten de rand van de ondergrond.
   

   Afwerking
   
   
   
   
   
  Draai het werk om en naai kleine stiksteekjes vlak langs de buitenste potloodlijn en knip de overtollige stof af. Strijk het eventueel.
   
   
   
   
   

   
    
  Leg het patchwork lapje en de achterkant van het kussentje met de goede kanten op elkaar. Naai de lapjes met  kleine steekjes op elkaar maar laat een klein stukje open om de vulling er in te stoppen.
   
   
   
   
  Keer het binnenste buiten, stop de vulling erin en naai de vulopening dicht met kleine steekjes en klaar.

  Succes


  Anja

   

   
   
   
   
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl